Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Våra trafikutvecklare genomför löpande analyser av linjetrafiken. Linjerna 555 och 556 är inget undantag.
Våra trafikutvecklare genomför löpande analyser av linjetrafiken. Linjerna 555 och 556 är inget undantag.

Tidhållningen mellan Falkenberg och Ullared har inte varit bra

Hallandstrafiken svarar på kritiken.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

till ”Trött

Tidhållningen på linje 555 och 556 mellan Falkenberg och Ullared har inte varit bra, det är helt korrekt. Framför allt i höstas drogs vi med besvärande förseningar. De GPS-baserade mätningar vi genomfört under våren visar att de justeringar som gjorts i tidtabellen sedan i höstas, har minskat förseningarna. Det finns fortfarande sena turer på linjen, men de är, enligt samma GPS-analyser, få och tidsmässigt mycket mindre. Målet är förstås att tidtabellen ska hålla och kunna köras utan förseningar.

Våra trafikutvecklare genomför därför löpande analyser av linjetrafiken. Linjerna 555 och 556 är inget undantag. Behövs det kommer ytterligare justeringar att ske, så att tidtabellen stämmer.

Bussens hastighet bestäms såklart ytterst av samma hastighetsgränser som gäller för andra motorfordon. Hur fort (eller långsamt) föraren väljer att köra bussen avgör föraren. Säkerheten går alltid först, även om det ibland kan innebära att bussen blir lite sen. Så hur fort föraren kör sin buss avgörs just där och just då av föraren. Beslutet baseras bland annat på gällande hastighetsgränser, väglag, trafiksituation och vägens kvalitet.

Tidtabellens körtider tas fram i nära samarbete med berört trafikföretag. Ett av Hallandstrafikens krav är att bussarna ska avgå i tid från starthållplatsen. Föraren ska ha rätt förutsättningar att kunna avgå enligt tidtabell, genom rätt tid att förbereda sig före körning från starthållplats. Vi följer upp din synpunkt med berört trafikföretag.

Yasmine Möllerström Henstam

Kommunikationschef

Hallandstrafiken AB