Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Annika Karlbom

Tack! och ett förslag till sjukhuset

En oändligt lång steril korridor.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Jag har tillbringat fem dygn kring månadsskiftet på Hallands sjukhus i Varberg, avd. 5 C Hjärtreparationsavdelningen där jag har fått en pacemaker inopererad i mitt bröst. Jag vill uttrycka min beundran för personalen som tar så oerhört väl emot oss sjuklingar med våra olika egenheter. Ni är verkligen i toppklass. Sjukhuset är också ganska fint, men.....en skamfläck finns det dessvärre: den oändligt långa, sterila korridoren vid ingången till vårdavdelningarna. Smutsgrå matta, klen belysning, otrivsam helt enkelt. Kanske Sveriges tristaste sjukhuskorridor? Mitt förslag till region Halland: Projektanställ 6-8 halländska konstnärer under sex månader med uppdraget att tillsammans utforma Sveriges vackraste och mest trivsamma sjukhuskorridor. Om även Varbergs kommun vill vara med så ger det ju en extra fjäder i hatten till västkustens kreativa mittpunkt.

Torbjörn Johansson