Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En gång- och cykelväg mellan Veddige och Väröbacka finns med i Alliansens budget. Bild: Pär Fredin/TT
En gång- och cykelväg mellan Veddige och Väröbacka finns med i Alliansens budget. Bild: Pär Fredin/TT

Tack för positiva besked från Alliansen

Glädjande att man insett behovet.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Apropå

artikeln ”Alliansen planerar en ny grundskola på Håsten

Det är med stor tillfredsställelse vi i Veddige-Väröbygden läser i HN om Alliansens kommunbudget för 2021. Där berättar de fyra partiföreträdarna att man avsätter medel för att påbörja projektet med en gång- och cykelväg mellan Veddige och Väröbacka och att man hyser stora förhoppningar att kunna utöva påverkan så att Trafikverket ”hakar på”.

Det är naturligtvis mycket glädjande att man nu insett det starka behovet och att man lyssnat till den folkvilja, som funnits i regionen under många år. Man kan bara hoppas att övriga partier sluter upp bakom Alliansen, när det kommer till diskussioner och förhandlingar med Trafikverket, markägarna m fl.

Gång- och cykelvägen kommer synnerligen väl till pass på många sätt, inte minst med tanke på den blivande järnvägsstationen, de stora industrietableringarna i Väröområdet och de omfattande planerna på bostadsbyggande i såväl Veddige som Värö. Det är en expansiv region med en eftersatt infrastruktur, som i och med denna satsning tar ett steg i rätt riktning.

Andra satsningar som är av liknande dignitet och som också snarast borde lyftas fram i planarbetet, är en gång- och cykelväg mellan Veddige och Derome, samt en rondell vid ”ICA-krysset” i Derome. Det är inte annat än en stor skandal att Trafikverket kan fortsätta att blunda för detta enorma behov, samtidigt som man på andra platser kan ”stapla rondeller på varandra”. Vi kan bara hoppas att Varbergs politiker utövar ett stort tryck på Vägverket i denna fråga och då handlar det inte om fartkameror!

Sten Unosson