Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

I Falkenberg görs keso och cottage cheese tillverkad av mjölk från Arlas mjölkgårdar i Halland. Bild: Drago Prvulovic / TT
I Falkenberg görs keso och cottage cheese tillverkad av mjölk från Arlas mjölkgårdar i Halland. Bild: Drago Prvulovic / TT

Tack för att du vill stötta svenska bönder

Vinsten delas lika.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på ”Välj svenska produkter

Det är glädjande för oss svenska Arlabönder att du vill stötta oss och köpa våra produkter.

Arla är ett bondeägt kooperativ som gemensamt ägs av oss mjölkbönder i norra Europa. När ni som konsumenter köper någon av Arlas produkter oavsett vilket land den är producerad i så får vi som svenska Arlabönder del av det då vinsten från vårt gemensamma Arla delas lika till samtliga Arlabönder.

Om du som konsument vill göra ett aktivt val i att bara köpa produkter som är gjorda av svensk mjölkråvara kan du välja de produkter som är märkta med röda Arla ko-loggan eller mjölkkannan i svenska flaggans färger som garanterat är gjord på svensk mjölkråvara.

Att hushållsosten under en tid har producerats i Danmark är på grund av att vårt gemensamma Arla alltid strävar efter en så effektiv produktion inom mejerierna som möjligt för att skapa högsta möjliga pris till oss mjölkbönder som möjligt.

Nu finns hushållsosten åter i produktion i Östersundsmejeriet men beroende av tillgång på mjölk och effektivast distribution av osten så finns den inte hos alla handlare.

Vi har många produkter som produceras av Arla i våra olika medlemsländer som skapar ett brett sortiment för er konsumenter. Bland annat produceras keso och cottage cheese i Falkenbergsmejeriet som distribueras i stora delar av Europa tillverkad av mjölk från våra mjölkgårdar i Halland.

Tack för att ni vill värna oss lokala bönder.

Hallands kretsråd Arla

Anders C

Benjamin E

Henrik S

Per S

Linnea J

Johan B

Emil J