Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

I förskolan är personal och barn redan helt oskyddade, det går inte att bedriva verksamhet utan att vara nära barnen, skriver insändarskribenten.
I förskolan är personal och barn redan helt oskyddade, det går inte att bedriva verksamhet utan att vara nära barnen, skriver insändarskribenten.

Ta studenternas oro på allvar

Även förskollärare upplever oro över att ta in fler personer i verksamheten.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Apropå

artikeln ”Campusstudenter i Varberg oroliga inför praktik

I måndagens HN kunde man läsa om studenters oro inför att utsättas för covid under sin praktik på förskolorna. Det är en oro som är helt och hållet berättigad och borde tas på allvar. Och att gå till sin praktikplats med symptom är ansvarslöst, restriktionerna som gäller för barnen gäller även för oss vuxna.

Lyfter man samma fråga ur ett förskollärarperspektiv, så upplever jag samma oro över att ta in fler personer i verksamheten nu när vi inte ens tar in föräldrar, rektor, vaktmästare, timvikarie och andra som inte ingår i den fasta personalstyrkan.

I förskolan är personal och barn redan helt oskyddade, det går inte att bedriva verksamhet utan att vara nära barnen. Distansering existerar inte på förskolorna.

I normala tider ser vi på positivt på att ha studenter i verksamheten, de ställer frågor som leder till nya insikter och vi får genom dem ta del av det senaste inom lärarutbildningen. Win win för alla parter, men i år är hälsan och att inte sprida covid viktigare än att rätten till sin praktik.

Förskollärare