Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ledsamt att man inte kan lyfta blicken över (den egna) horisonten, skriver insändarskribenten. Bild: Christian Charisius
Ledsamt att man inte kan lyfta blicken över (den egna) horisonten, skriver insändarskribenten. Bild: Christian Charisius

Ta solidariskt ansvar för vår energiproduktion

Snävt, egoistiskt och kortsiktigt!

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Apropå

artikeln ”Politiker svänger om vindkraft till havs”

Hans Johansson och ”Rädda Hallandskusten” motiverar sitt motstånd mot vindkraft till havs med ”en vilja att skydda djurlivet. I allmänhet tänker man inte på vad det finns under havsytan, det finns många djur och växter som aldrig kommer upp till debatten. Det finns även skyddsvärda fåglar i området …”. Tillåt mig misstro detta. Tro mig, dylika värden månar våra myndigheter med länsstyrelsen i spetsen alldeles utmärkt.

Nej, HJ och Rädda Hallandskusten månar enbart om sig själva, om det som finns ovan havsytan, om sitt exklusiva boende, om sin havsutsikt. Snävt, egoistiskt, kortsiktigt! Ledsamt att man inte kan lyfta blicken över (den egna) horisonten och se nationellt, globalt och långsiktigt. Och solidariskt ta ansvar för vår energiproduktion och vårt klimat idag och för kommande generationer.

Lika ledsamt att arbetarrörelsens parti i Falkenberg gjort detsamma till sin agenda och en viktig valfråga. S och de redan privilegierade kustborna går i helig allians. S som i alla tider tagit ansvar för folkflertalet och dess försörjning. Det är svårt att förstå denna strategi från Socialdemokraterna. I vems syfte? Är kustbornas röster så avgörande?

Nej, säger S, säkert i armkrok med ”Rädda Hallandskusten”, låt oss istället bygga vindkraftverk i inlandet, utanför vår kommun – i Svenljunga!

Mats Folkesson

Heberg

fd länsantikvarie