Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Liselotte Bensköld-Olsson (S) och Per Stané (S).
Liselotte Bensköld-Olsson (S) och Per Stané (S).

Ta bort skillnaden i OB-ersättningen i Region Halland!

Eftersom vi är i opposition så har tyvärr vårt budgetförslag röstats ner.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på "Vad görs för oss undersköterskor?"

I Hallands Nyheter den 3 juni skriver besvikna undersköterskor om sin frustration över skillnaden i OB-ersättning. Det är en frustration som vi delar. Ända sedan beslutet togs 2017 har socialdemokrater varit tydliga att vi verkligen tycker att OB-ersättningen ska vara samma för både undersköterskor och sjuksköterskor. Denna orättvisa har bidragit till en uppdelning mellan olika yrkesgrupper och påverkat arbetsmiljön negativt.

Region Halland styrs av en moderat-ledd majoritet som har valt att rösta nej till en jämlik OB-ersättning mellan undersköterskor och sjuksköterskor. Samtidigt har vi socialdemokrater i våra budgetförslag årligen avsatt pengar för att utjämna dessa skillnader i OB-ersättning. Eftersom vi är i opposition så har tyvärr vårt budgetförslag röstats ner.

Regionens goda resultat för sina invånare bygger på att medarbetarna får de bästa möjligheter att leverera bra vård. För det krävs en god arbetsmiljö och trygga arbetsvillkor. Regionen borde sträva efter att bli Sveriges bästa offentliga arbetsgivare. En bra början vore att ta bort de ojämlikheter som finns i OB-ersättning mellan undersköterskor och sjuksköterskor.

Lise-Lotte Bensköld Olsson (S)

regionråd

Per Stané Persson (S)

regionråd