Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Borden försvårar för badande, menar insändarskribenten. Bild: Lena Lyxell

Ta bort borden från badtrapporna

Gör plattformen mindre inbjudande för oss badande.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Det är många badandes önskemål att borden skall tas bort från de plattformar som är försedda med trappa ner i havet. Jag vet att flera personer har meddelat kommunen via telefon och mejl om det utbredda missnöjet med borden och även något medborgarförslag har lämnats in.

Plattformen längst ut före kröken är mycket populär och har soliga sommardagar en strid ström av badande från tidig morgon till kvällen. Tyvärr inbjuder bordet till måltider och skal efter cashewnötter, tomburkar, matrester, sot efter grillning och även spyrester gör plattformen mindre inbjudande för oss badande. Nedanför plattformen finns för övrigt ett bord som kan utnyttjas till måltider. Bänkarna på plattformen är lite svåråtkomliga eftersom de blockeras av det otympliga bordet och därmed finns få utrymmen för oss badande att lägga av våra ombyteskläder.

Jag skulle också gärna se att bänken som vetter mot havet förlängs, gärna hela vägen fram till badtrappan så att det bli plats för flera att byta om och kanske sitta ner en stund efter doppet.

Ett tredje önskemål vore att det sätts upp en skylt om att man med tanke på övriga badande inte placerar solstolar och dylikt uppe på plattformen, som ju är ganska liten till ytan, utan att man i stället utnyttjar den stora gräsytan nedanför till detta. De plattformar som saknar trappa ner i havet är inte försedda med bord utan endast med bänkar och hit kan borden gärna flyttas.

Flitig badande