Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
I våra landsortskyrkor skulle 20-30 personer kunna sitta långt ifrån varandra. Bild: Gorm, Kallestad

Tänk på oss som vill fira gudstjänst tillsammans

Det känns som en kollektiv bestraffning.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Till Kyrkoherde Staffan Orrdal och ledningsgruppen i Falkenbergs pastorat: Det känns som en kollektiv bestraffning när man får höra att alla påskgudstjänster i pastoratet har ställts in.

Ni kunde väl ha tänkt lite längre och lite mer positivt för alla oss som vill fira gudstjänst tillsammans. Biskopen har ju skrivit till alla församlingar att vi ska fira gudstjänst så länge det går.

Jag förstår att tanken på att avvisa människor som kommer för att fira gudstjänst var svår för er. Men i Falkenberg har ni många lokaler att använda, de första 40 besökarna kunde vara i kyrkan, nästa 30-tal kunde få vara i stora salen i kyrkans hus, 20 nästa i gamla tingssalen, 20 nästa i samlingssalen ovanför expeditionen och bild och ljudöverföring hade inte varit så svårt att anordna. I våra landsortskyrkor skulle 20 -30 personer kunna sitta långt ifrån varandra. De sista söndagarna har vi varit 8- 10 människor i Morups kyrka.

Det är inte alls samma sak att sitta ensam framför teven som att få sjunga och be tillsammans med levande människor. Det är bra med tv-gudstjänster för alla som inte kan eller vill komma till kyrkan men det känns inte som att fira gudstjänst tillsammans. Tänk lite mer och ta till vara alla idéer. Vi behöver inte en särskild, kyrklig smittskyddskommitté här i Falkenberg.

Karin Karlsson

Morups församling

LÄS MER: Kyrkorna ställer in påskgudstjänst på grund av risken för smittspridning