Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Stanna hemma, njut av det som finns i din hemkommun, uppmanar insändarskribenten. Kanske blir det parkhäng istället för sommarstugehäng i sommar? Bild: Czarek Sokolowski

Tänk längre än till dina egna behov

Folkhälsomyndigheten vädjar till människor att avstå från onödiga resor.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på "En lagom mängd badgäster kan pigga upp näringslivet i sommar"

Det är skrämmande och beklämmande att varje dag läsa insändare skrivna av människor som på olika sätt känner sig personligen kränkta av föreskrifterna från Folkhälsomyndigheten som finns för att sjukvården i Sverige ska klara av pandemins effekter så bra som möjligt.

Göran, du hävdar att du och din fru har någon form av behov av att åka till er sommarstuga fastän Folkhälsomyndigheten vädjar till människor att avstå från onödiga resor. Du hänvisar till er nuvarande goda hälsa, och i ditt senaste inlägg skriver du att näringslivet i Falkenberg mår bättre av att ni badgäster (i större stugor) kommer hit. Det senare är säkert sant, men det som är själva poängen med de föreskrifter Folkhälsomyndigheten satt upp är ju att vi ska tänka lite längre än bara till oss själva och våra egna behov och önskningar när det gäller rent nöje och välbefinnande, och istället ta hänsyn till kollektivet, alltså våra medmänniskor.

Har du tänkt på att du, eller någon annan som också anser sig ha rätt att stå över riktlinjernas från Folkhälsomyndigheten, ju faktiskt kan insjukna när ni semestrar i era stugor, ni kan bryta ett ben eller få en stroke. Ska ni sätta er i bilen och åka till er hemstad då? Sjukvården här har mer än fullt upp med att vårda invånarna i Halland och det är högst osolidariskt att sätta sig över detta faktum även om man är ägare till en (större) stuga.

Göran, stanna hemma och njut av att vara frisk och av det som finns att tillgå i din egen hemkommun. Tids nog får du åka till din stuga, och du kommer att vara så välkommen när Folkhälsomyndigheten meddelar att det är ok att resa igen.