Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Julklappar från tomtefar. Bild: PONTUS LUNDAHL / TT

Svidande klappar från tomtefars säck

Riktiga smällare delas ut av insändarskribenten.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Här kommer julklappar ur tomtefars säck. Riktiga smällare. Två sådana går till Naturskyddsföreningen i Varberg. Ni styrs mer av jantelagen än omsorg om naturen. Vill en privatperson i Svartrå bygga sig ett hus som inte ser ut som ett radhus skall denne sättas dit med alla till buds stående medel. Ingen får sticka ut. De gynnar inte Svartråbygden.

Den andra julklappen får Naturskyddsföreningen för sin beredvillighet att förstöra det svenska kulturarvet genom beredvilligt ekonomiskt hjälpa till riva ut alla fungerande kvarndammar och förstöra möjligheten för små vattenkraftverk att dra sina strå till stacken av ren förnyelsebar energi. Ni får dela den med miljöfanatikerna på länsstyrelsen som med kraft av att vara en myndighet obegränsade resurser kan slå hårt mot de små privata vattenkraftsägarna. Allt sker i sken av att göra livet bekvämare för laxfiskarna. Riktigt säkert för dessa djur skulle det vara om länsstyrelsen totalförbjöd allt sportfiske efter denna art.

Den sista julklappen går till det svenska rättsväsendet som inte skyddar lagliga landsbygdsföretagaren mot djurrättsaktivisternas härjningar. Djurrättsaktivisternas angrepp ser rättsväsendet mer som hyss. När företagaren försvarar sitt företag mot deras angrepp är det de som åker dit och döms till böter. Djurrättsaktivisterna går fria.

Den sista julklappen av värme och kärlek den skall gå till omsorgspersonalen i Varberg som snuvas på sin jullunch därför att höga vederbörande inte kan hantera pengarna. Ni hade varit värda en hel julmiddag.

Tomtefar 2018