Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Stolpskott. Stolpar skymmer sikten för vissa rader på Falcon alkoholfri arena. Bild: Robert Boman/Arkiv
Stolpskott. Stolpar skymmer sikten för vissa rader på Falcon alkoholfri arena. Bild: Robert Boman/Arkiv

Sveriges sämsta fotbollsarena?

Många konstruktionsmissar på Falcon alkoholfri arena.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Falkenberg. Är Falcon alkoholfri arena Sveriges sämsta nybyggda fotbollsarena? En nybyggd arena. Invigd 2017! Hur kan man släppa igenom så många konstruktionsmisstag? Här är några exempel:

• 12 pelare som skymmer delar av planen.

Av Sveriges 58 största arenor har 13 byggts sedan år 2000. Av dessa har 11 byggts helt utan pelare i synfältet. Utöver Falkenberg är det bara Östersund som har pelare. Men där har man en helt annan snölast. Skrämmande att Falkenberg valt en så dålig teknisk lösning. Och skyll inte på besparingar. Det går att konstruera utan pelare till motsvarande kostnad.

• Åskådare på rad 9 kan inte se områdena vid hörnflaggorna och inte heller de hitersta metrarna av planen. Konstruktören kanske har glömt att det kan sitta åskådare på rad 7 och att deras ryggar och huvuden sticker upp ovanför ryggstödet? Otroligt klantigt gjort!!

• De på rad 8 ser ännu mindre. Nästan en tredjedel av planhalvan försvinner. Kanske är platserna bara avsedda för kraftigt synskadade?

• Från platserna högst upp på rad 14 och 15, närmast båsen, ser man mindre än en tredjedel av planen. Förstår varför anvisningsskyltarna bara anger rad 1-13 när det finns 15 rader. Men varför finns då raderna? Slöseri med pengar!

• För att ta sig till platserna på rad 9 har man två alternativ. Ett 50 centimeter högt trappsteg eller gå via trappan och inte ha något skydd mot att ramla ner på asfalten. Hur tänkte man här?

Sedan kan man undra över numreringen på en del av mittsektionen på sittplatsläktaren. På landskamperna har det varit stor förvirring eftersom man har samma numrering till höger som till vänster.

Jag har varit på många fotbollsarenor Sverige och andra länder. Aldrig har jag sett något så här dåligt. Det är en ren skam för Falkenberg att en så slarvig konstruktion har godkänts. Kravspecifikationen borde ha innehållit krav på att alla åskådarna kan se hela spelplanen. Här borde verkligen ansvariga ställas till svars.

Kjell K