Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Kommer Annie Lööf och hennes parti gå S till mötes med stora skattehöjningar, undrar insändarskribenten. Bild: Jonatan Gernes
Kommer Annie Lööf och hennes parti gå S till mötes med stora skattehöjningar, undrar insändarskribenten. Bild: Jonatan Gernes

Sveriges nya politiska radarpar S och C

Insändarskribenten är förvånad över Centerpartiets politiska lappkast.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Tidigare skulle Centerns partiledare Annie Lööf till och med hellre äta upp sin sko än att bli ett stödhjul åt Socialdemokraterna. Nu låter det annorlunda i skällan. För ett år sedan var C det parti som högst kritiserade socialministern för hanteringen av generaldirektör Begler. Nu stöttar man i stället S och låter Strandhäll sitta kvar. Allt tydligen för att behålla en god relation med S och få något politiskt tillbaka. Detta är ren kohandel.

Hur kommer C att agera i budgetförhandlingarna i höst? Kommuner och landsting går nu ekonomiskt på knäna då de nu själva får ta över hela notan av den enorma migrantinvasionen de senaste åren. Dessa människor saknar i regel både egen försörjningsförmåga och är dessutom i dåligt hälsoläge och behöver stora insatser från den svenska sjukvården.

Är Annie Lööf och hennes parti beredda att gå S till mötes med stora skattehöjningar för att möta de uppkomna behoven? C har ju gått till val på sänkt skattetryck och här ligger säkert en stor konfliktkälla och lurar mellan dessa två nya radarpartier i svensk politik. Vi är många som är mycket förvånade över Centerpartiets politiska lappkast!

Pensionär i Varberg