Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Årstadsskolan arkivbild. Bild: Ola Folkesson
Årstadsskolan arkivbild. Bild: Ola Folkesson

Svek i skolfrågan skadar demokratin

Bara en tidsfråga innan S stängt ner alla småskolor en gång för alla, tycker Joakim Rydberg.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

I efterspelet runt S monumentala svek mot Årstadsskolan så har det med jämna mellanrum blossat upp diskussioner i ämnet på sociala medier. Där har vi fått ta del av en rad intressanta uttalande från politiker från S.

Av Per Svensson har vi fått höra att S nu vill få alla skolklasser i kommunen "normalstora" för då blir det bättre ekonomiskt. Normalstora är i deras fall ca 27 barn per klass.

Av Andreas Engebrethsen har vi lärt oss att ett vallöfte från S inte är ett löfte utan en målsättning.

Av Marcus Dufva har vi lärt oss ett par saker. Vi har lärt oss att S tycker att det är osolidariskt att ha mindre skolor i kommunen. Han lärde oss även att S-politiker som sitter i kommunfullmäktige inte läser in sig på fakta i en fråga innan de fattar beslut i frågan. Trots att info finns att hämta hos förvaltning och nämnd.

Mot bakgrund av dessa åsikter så är det bara en tidsfråga innan S stängt ner alla småskolor en gång för alla, allt annat är ju osolidariskt. Alla barn måste ju få gå i "normalstora" klasser. Att kommunen nu lägger skattemedel på att renovera Årstadsskolan som ett resultat av S cyniska maktspel visar på deras totala förakt för skattemedel. O tro inte att S kommer be om ursäkt till de barn som grundlurades innan valet. De var bara ytterligare ett medel för att nå makten.

S hantering av kritiken de mött efter sveket visar på ett otroligt förakt mot väljare. Ibland skyller de på andra partier, ibland försöker de sopa frågan under mattan, men oftast försöker de skifta fokus. En S-politiker försökte skylla på ändrade förutsättningar dagen efter att deras ordförande i BUN stått i talarstolen o erkänt att inga förutsättningar kring skolan ändrats. Inte någon gång har de lagt alla kort på bordet o bett om ursäkt för att de medvetet lurade väljarna.

Allt medan politikerföraktet skjuter i höjden o SD sitter o gnuggar händerna.

Joakim Rydberg