Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Varbergs Bostad samlar sina kontor under ett tak på Håstens torg.

Svårt att förstå flytten av kontor

Är det inte ett prov på kapitalförstörelse?

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Sedan några veckor tillbaka har det pågått rivning av Varbergs Bostads områdeskontor på söder. Ett i det närmaste nyrenoverat kontorshus med kringliggande byggnader för verkstäder, fordonsgarage mm. Jo, jag vet, jag har varit där.

Områdeskontoret på Håsten skall också bort. Om det redan är rivet vet jag inte, jag har inte varit där på ett tag. Men också detta hus med kringliggande förrådsbyggnader är/var relativt nyrenoverat.

Bo-butiken, belägen mitt i stan och väldigt lättillgänglig för de allra flesta av VBAB:s hyresgäster skall också flytta i november. Den lokalen totalrenoverades och byggdes ut för bara en fyra-fem år sedan.

Samtliga dessa kontor, som låg i hus ägda av VBAB, skall samlas under ett tak uppe vid Håstens Torg. I Postens gamla lokaler. Ägda av Derome Fastigheter. Vi som är hyresgäster förstår absolut ingenting.

Posten på Håsten är ju för all del lätt att nå för de som bor på Håsten men inte lättare än där Håstenskontoret låg förut. Bo-butiken blir definitivt värre att nå för nästan alla och för oss som bor på Söder, Sörse, Apelvikshöjd, Söderhöjd och Breared till exempel blir det en resa genom hela stan. Och södra delarna är det område där VBAB bygger allra mest just nu och där redan merparten av deras bostäder finns. Men, oavsett längre avstånd för de flesta hyresgäster, är detta inte ett prov på kapitalförstörelse? Att riva eller överge kontor i egna, bra byggnader för att hyra in sig i andra? Vi som hyr, vi är som sagt väldigt undrande över tänket.

Ingela Karlsson

LÄS MER: Nya lokaler för Varbergs Bostad