Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Insändarskribenten önskar att fler glassförsäljare skulle erbjuda lokalproducerad glass. Bild: Linda Jönér, Linda JšnŽr

Svårt att få tag i lokalproducerad glass

Insändarskribenten anser att SIA glass borde vara med på alerten.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Varför finns det så lite av vår egen goda lokalproducerade glass i Falkenberg? Sia glass lyser med sin frånvaro. Väldigt svårt att få tag på SIA glass i Falkenberg.

Vid till exempel Skrea strand är det många som säljer glass men vad jag vet bara en som har Sia glass. Det pratas och skrivs så mycket om lokalproducerat idag men det gäller tydligen inte glass.

Varför transportera GB glass långa vägar när vi har godare och bättre glass inom kommunen. Det borde vara krav från kommunen när någon vill öppna ett nytt ställe att dom gynnar vår lokala glassproducent. Det är inte kul att bara se GB glass längs hela stranden.

När man frågar någon varför dom inte har SIA glass får man alla möjliga konstiga svar. Det dummaste svaret jag fått var: Turisterna ska ju känna igen sig och veta vad dom får. Annars har jag hört att GB är billigare och tar inte betalt för att komma och fylla på en extra gång t.ex en söndag.

Tycker det är skamligt av näringsidkarna i Falkenberg att inte gynna vår egen glassindustri. Är det bara pengarna som styr. Jag köper aldrig glass vid Skrea Strand för jag vill ha SIA glass. Inte bara i Falkenberg utan i hela Halland är det svårt att hitta SIA glass. Förstår inte riktigt varför. Kanske borde SIA vara lite mer på alerten och på allvar försöka konkurrera med GB och inte låta GB ta över glasmarknaden i Falkenberg och Halland helt.

Glassälskare