Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Hallandstrafiken, buss, varberg

Svårt att åka kollektivt när bussen inte går

Vi saknar även cykelbanor och farthinder.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Apropå

artikeln "Stor utmaning att minska bilkörningen"

Många väljer bilen istället för bussen kunde man läsa i måndagens HN. För oss i Varbergs utkanter handlar det inte om att välja. Kommunen har helt glömt bort att det krävs bussturer för att kunna åka kollektivt.

För oss boende i Lindberg t ex finns det sju (7) avgångar mot staden per dag och lika många från staden och hit. På lördagar tillkommer dock en extra tur för de som vill stanna kvar lite extra länge i staden. Vi kan då ta ”nattbussen” från terminalen kl 20.27! Tack kommunen!

Vi saknar det mesta vad gäller cykelbanor och farthinder, tror Lindbergs skola är ensam i kommunen om att inte ha ett enda farthinder utanför?

Detta försvårar givetvis ytterligare för barn och ungdomar att själva ta sig till kompisar/träning/skola på ett säkert sätt och ökar bilberoendet.

Har läst och hört om andra kommuner där man ökat bussturerna med gott resultat men här gör man tydligen tvärtom?

Kanske tänker sig kommunen att vi ska flytta in till Västerport så de slipper problemen med de ”avlägsna” byarna? Det är ju faktiskt en hel mil från kommunhuset till Lindberg så jag förstår att ni lätt glömmer bort att vi finns.

När jag ändå håller på så passar jag på att fråga när det ska byggas en lekplats/samlingspunkt i någon av samhällena Tofta, Torpa, Lindberg?

Eller vi kanske ska ta bussen in till stan för att leka?

Karin Kjellgren

i byn som kommunen glömde...