Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vi i arbetsgruppen uppfattar att själva bassängreparationen inte torde vara alltför omfattande, speciellt inte om man jämför med reparationen och upprustningen av bassängen i Varmbadhuset och många andra projekt i Varbergs tätort, skriver insändarskribenten.
Vi i arbetsgruppen uppfattar att själva bassängreparationen inte torde vara alltför omfattande, speciellt inte om man jämför med reparationen och upprustningen av bassängen i Varmbadhuset och många andra projekt i Varbergs tätort, skriver insändarskribenten.

Svåra beslut kring simhallen, men vi håller tummarna…

Den har ett värde för hela bygden.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Vill härmed tacka ansvariga tjänstemän på Varbergs kommun, för att vi i ”Arbetsgruppen för simhallens bevarande”, häromdagen fick tillträde till Veddige simhall, med tillhörande omklädnings- och våtutrymmen.

Det är synnerligen värdefullt att vi på en serviceort som Veddige, får möjlighet till en dialog och ett utbyte av tankar, med såväl politiker som tjänstemän. Den frustration vi känner i frågan om simhallens vara eller inte vara, kan säkert ibland leda till vissa ”övertoner”, men det i sin tur kanske gör att ni bättre förstår hur oerhört viktig simhallen är för bygden, inte minst nu när en omfattande expansion, i form av bostadsbyggande och inflyttning i en skala som vi inte upplevt sedan 70-talet, står för dörren.

Vi i arbetsgruppen uppfattar att själva bassängreparationen inte torde vara alltför omfattande (dylika reparationer har enligt vaktmästaren gjorts vid ett flertal tillfällen), speciellt inte om man jämför med reparationen och upprustningen av bassängen i Varmbadhuset och många andra projekt i Varbergs tätort. Att man dessutom installerade ny och dyrbar ventilation och vattenreningsanläggning inför varbergarnas ankomst, är naturligtvis mycket värdefullt inför framtiden. Frågan kanske mer handlar om framtida driftkostnader för anläggningen. I det fallet inser vi naturligtvis att det kan bli nödvändigt att ”gå ner på en lågbudgetorganisation” liknande den som gällde innan Varbergs simmare ”invaderade” Veddige simhall och Medley tog över driften.

Nu kan vi bara hålla tummarna och hoppas att konsultrapporterna, som kommer i december, inte är alltför negativa och att Varbergs politiker och tjänstemän inser simhallens värde för hela bygden och för alla skolbarn, för att inte tala om alla de människor som vill simma och bada i en lugn och behaglig miljö. Vi rekommenderar därför att man vidtar vissa åtgärder för att profilera och marknadsföra anläggningen, som det lugna och fridfulla alternativet.

Simma lugnt!

Sten Unosson