Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Byte. Det är bättre att ge den politiskt erfarne Per Svensson (S) makten än den mer oerfarne Annelie Andelén (C), menar insändarskribenten. Bild: Ola Folkesson

Surt sa räven om rönnbären!

Bättre att ge en erfaren ledare makten.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Apropå

ledaren "Snygg backstab, KD och L"

Med lång erfarenhet från politiskt arbete, bl a fullmäktige, kommunstyrelse, ordf. i kommunala bolag tror jag mig ha viss erfarenhet. Personvalskampanjer som helt kan kullkasta den demokratiska processen vid respektive partis nomineringar, har möjliggjort att helt politiskt oerfarna kan få kommunens högsta politiska befattning. För mig som väljare känns det tryggare att veta att partiernas i god demokratisk ordning valda personer får de högsta befattningarna.

Politiskt aktiv var jag på den borgerliga kanten men med skiftande ledarskap från såväl vänster som borgerligt. Faktum är att det inte spelar så stor roll, huvudsaken var att ledande partier kunde sätta erfarna personer som högsta chef.

Min uppfattning är att i det uppkomna läget i Falkenberg är det för kommunen säkrare att ge en erfaren S-ledare makten än att ge en – om fullständigt lysande sågverkschef – utan politisk erfarenhet samma befogenhet.

Stig Persson