Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Studenten är värd att fira, tycker insändarskribenten, dock på annat sätt än vanligt i år. Bild: Janerik Henriksson / TT
Studenten är värd att fira, tycker insändarskribenten, dock på annat sätt än vanligt i år. Bild: Janerik Henriksson / TT

Studentexamen är visst värd att fira

Det är att bli vuxen och avsluta tre års skolarbete.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på "Studentfirandet har spelat ut sin roll"

Kent Andersson menar att studentfirandet har spelat ut sin roll och fyller inte samma funktion som det en gång har gjort. Jag tycker att det fyller en än större funktion. Att ta studenten ”i tiden” är att bli vuxen och att avsluta tre års skolarbete för att sedan gå vidare till ytterligare studier eller gå rätt ut i arbetslivet med en yrkesutbildning. Denna utbildning är värd att fira.

Det är viktigt att i dagens samhälle har en utbildning på bredden som gymnasiet står för (i princip går alla denna utbildning). Att dagens yrkesliv förändras ständigt kräver vidareutbildning, som jag ser det, för alla. Då krävs en bra bas att stå på som att ta studenten.

Att vi i dessa coronatider inte kan fira som brukligt är tråkigt för årets studenter och deras familjer men det är viktigt att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer och kommunens beslut i denna fråga.

Marianne Johansson

socialdemokrat

Varberg