Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Var rädd om uppmuntra den personal som redan nu jobbar inom omsorgen. Bild: Lars Pehrson/SvD/TT
Var rädd om uppmuntra den personal som redan nu jobbar inom omsorgen. Bild: Lars Pehrson/SvD/TT

Stressigt i omsorgen

Personalen är "guld värda".

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Apropå

artikeln "Per Svensson (S): Jag är förskräckt över siffrorna"

Hur svårt är det att förstå sambandet mellan många sjukskrivna och hög arbetsbelastning för personal inom vård- och äldreomsorg?

Jag har en nära anhörig, som bor på ett kommunalt äldreboende sedan drygt två år. Först vill jag berömma personalen, som verkligen gjort sitt bästa för att vårdtagaren skall må bra och få den hjälp som behövs. När vi kommer på besök blir vi alltid väl bemötta. Men vi märker att det har blivit en mera stressigare tillvaro för alla. Där har varit många sjukskrivningar under vinterhalvåret och då är det extra personal, som helt naturligt inte alls är insatta i den äldres vårdbehov. Det skapar mycket oro. Vårdtagarna får inte så mycket stöd, som tidigare och det finns inte tid över för träning/terapi, vilket min anhörig skulle behöva.

Det är mer personal som krävs för att sjukskrivningarna ska minska. Var rädd om uppmuntra den personal som redan nu jobbar inom omsorgen, för de är "guld värda” och skall inte dagligen gå till jobbet och känna att dom knappt orkar mera. Nu är det också viktigt att visa upp en positiv bild av vårdyrket för alla som är intresserade att skaffa en utbildning inom denna sektor.

Solveig