Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Naturvän påminner alla hundägare om att koppla sina hundar mellan den 1 mars och den 20 augusti. Bild: Lars Åke Andersen
Naturvän påminner alla hundägare om att koppla sina hundar mellan den 1 mars och den 20 augusti. Bild: Lars Åke Andersen

Straffbart med lösa hundar i naturen

Djurens bobyggande och fortplantning får inte störas.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Till alla hundägare. Mellan den 1 mars och den 20 augusti får hundar inte springa fritt i naturen. De skall vara kort kopplade, det vill säga hunden skall befinna sig högst en meter från sin förare. Det märkliga är att hundar får säljas utan att den tillträdande ägarens kunskap om reglerna kontrollerats.

Djur och fåglar har i många fall påbörjat sin fortplantning och bobyggen och får inte störas. Därför är det ledsamt och beklämmande att hundägarna är okunniga om det eller helt enkelt struntar i reglerna. Man ser dagligen överträdelser också på naturreservat som Morups Tånge där vissa personer låter jycken löpa fritt eller med långa löplinor. Det förekommer till och med att man låter hunden gå ner i kaninhål vilket är förbjuden jakt och straffbart!

Jag vill uppmana alla som ser ansvarslöst hundrastande att ta reda på ägarens namn och polisanmäla brottet eftersom skyltar inte verkar ha någon effekt.

Naturvän