Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Henrik Montgomery/TT
Bild: Henrik Montgomery/TT

Stort engagemang om kyrkovalet i HN

Mitt stöd hamnar hos Markus Leandersson.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Jag läser normalt HP och därför varit ovetande om det stora engagemang som finns i HN angående det stundande kyrkovalet. Intressant att det är så stor skillnad på Halmstad och Falkenberg, själv är boende I Torup och yrkesverksam i Halmstad, därav läser jag företrädesvis HP.

Att jag nu har läst HN i frågan om kyrkovalet beror på att jag efter högmässan i söndags hade ett personligt samtal med prästen. Jag hade behov av stöd och ledning i mina tankar om tron, Gud och Jesus och tolkningar av ordet. Jag fick tipset om Markus Leanderson som uppenbarligen gör ett gott arbete.

Efter att ha läst insändare och ledare som kastar än det ena och än det andra på varandra blir jag bekymrad och ledsen. Själv lämnade jag kommunalpolitiken när jag insåg att min tro var starkare än jag var medveten om. Jag kunde inte förlika mig med att det parti som jag då företrädde tyckte att jag skulle kandidera i kyrkovalet av en enda anledning. Jag är medlem i Svenska Kyrkan. Nu har jag av Gud blivit välsignad med något som jag är obeskrivligt tacksam för. Min troende hustru, som har hjälpt mig att komma dit jag är idag.

Jag har ännu inte deltagit på en gudstjänst ledd av Markus Leanderson, men det ska vi snart ändra på. Efter att ha läst vad Markus skriver och hur hans argument bemöts så kan jag för min del bara säga att mitt stöd hamnar hos Markus.

Svenska kyrkan är ett trossamfund. Vi som besöker kyrkan varje söndag för att få ta del av ordet, för att få förlåtelsen och det för mig viktigaste, att få välsignelsen, tror jag vill känna att vi delar just tron. Vi kan givetvis tillhöra en fotbollsförening, ett politiskt parti eller för den delen vilken förening som helst. Det är inte därför vi går i kyrkan. Vi går i kyrkan för att vi tror. Vänligen respektera det.

Jag är åter tillbaka i politiken, med en stor skillnad. Jag är mycket stärkt i min politiska övertygelse tack vare min tro.

Tack Markus för att du vågar stå upp. Det gjorde Jesus också.

Thomas Flystam

troende kristen