Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Över 80% av alla våra kommunikationer sker på väg varav en mycket liten del sker med kollektivtrafik, skriver insändarskribenten. Bild: Johan Nilsson/TT
Över 80% av alla våra kommunikationer sker på väg varav en mycket liten del sker med kollektivtrafik, skriver insändarskribenten. Bild: Johan Nilsson/TT

Stockholmsperspektivet har styrt allt för länge

Skallet mot bilismen har bara blivit värre.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Apropå

ledaren ”Bildebatten skvallrar om Stockholmsfixeringen” och artikeln ”Färre p-platser föreslås – men ingen tror på det

Bildebatten skvallrar om Stockholmsfixeringen. Ett vettigt inlägg på HN:s ledarsida den fjortonde april. Det har varit alltför länge som politikerna har styrt och ställt ifrån ett storstads-/Stockholmsperspektiv inte bara var det gäller bilismens vara. Och tyvärr följer våra politiker i våra små och medelstora städer vad man tycker på riksnivå. Och vad det gäller skallet mot bilismen har det bara blivit värre. Det senaste gäller parkeringsytor intill våra bostäder där man vill inskränka dessa parkeringsytor intill våra bostäder.

Nu tycks emellertid våra Varbergspolitiker för en gångs skull tänkt till lite. I HN den tionde maj ställer man sig tveksam till ett nytt “strategidokument” där man vill inskränka parkeringsytorna intill våra bostäder. Jag vill i detta sammanhang fråga vilka har upprättat detta “strategidokument” I många fall kommer det sådana planeringar utan att man som medborgare får reda på vem som upprättar dessa strategier. Ibland får man intrycket att det är “gud fader” som framför vad man ska rätta sig efter. Det samma gäller vad som i samma artikel påstås att man i sista hand ska använda bilen som kommunikationsmedel.

Över 80% av alla våra kommunikationer sker på väg varav en mycket liten del sker med kollektivtrafik. Är det inte dags att man tar hänsyn till vad folk i allmänhet vill använda till sina kommunikationer. Inte för att man vill djävlas med överhögheten utan att man har upptäckt bilen som det mest praktiska kommunikationsmedlet. Fortsätter man på detta vis att sätta sig över folkviljan kommer bara politikerföraktet att växa.

Lennart Bengtsson

Bilfront