Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Från och med år 2020 så tjänar kommunstyrelsens ordförande 68 400 kronor i månaden. Det är betydligt mer än vad jag och andra stödassistenter/undersköterskor, i Varbergs Omsorg, tjänar för tre månaders arbete, skriver insändarskribenten. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Stenkil, byt inkomst med oss på Varbergs Omsorg!

Vi tycker att vårt arbete är mycket värdefullt.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Apropå

artikeln "Inga planer på att avstå höjningar trots tuffare tider"

Hörru du, Ann-Charlotte Stenkil! Du påstår i HN den 11/1 att du inte tagit uppdraget som kommunstyrelsens ordförande på grund av arvodet. Från och med år 2020 så tjänar du 68 400 kronor i månaden. Det är betydligt mer än vad jag och andra stödassistenter/undersköterskor, i Varbergs Omsorg, tjänar för tre månaders arbete.

Du säger att du inte tagit detta uppdrag på grund av arvodet, utan att det är helt andra värden som ligger bakom. Vilka då? Vi som arbetar inom Varbergs Omsorg tycker att vårt arbete är mycket värdefullt och vi vill ju gärna tro att andra också tycker det. Du verkar leva i den illusionen att du är värd denna höga inkomst men vi anställda inom Varbergs Omsorg lever i verkligheten och hade gärna sett att vi hade varit värda denna inkomst i stället. Men du, Ann-Charlotte, vi kan väl byta inkomst med varandra varannan månad under ett års tid så kan du ju bevisa för mig och alla andra att det verkligen är andra värden som är avgörande för din lön.

Åsa Rossfeldt Bostanci