Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Efter alla dessa skjutningar i landet har polisen fullt upp. Jobbar dag och natt men får alldeles för lite i lön, skriver insändarskribenten. Bild: Johan Nilsson/TT
Efter alla dessa skjutningar i landet har polisen fullt upp. Jobbar dag och natt men får alldeles för lite i lön, skriver insändarskribenten. Bild: Johan Nilsson/TT

Steget mot ett tryggare Sverige

Varje dag får man notiser om nya skjutningar.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

De kriminella gängen har en stor del av Sverige i ett järngrepp. I dagsläget finns 60 områden i Sverige som klassas som särskilt utsatta områden. 60 områden där man inte kan gå trygg på gatorna. Hur blev det såhär?

Just nu lever vi i ett otryggt samhälle med ständiga brott. Varje dag får man notiser om nya skjutningar i Stockholms förorter eller i Malmö. Det har blivit så pass ofta att man knappt reagerar längre. Hur har det kommit till det här skedet att man inte bryr sig att någon blivit skjuten? Genom att förbjuda alla kriminella gäng och lägga in resurser på att hjälpa de före detta kriminella in i samhället kan detta lösas.

Nu tänker du säkert var ska dessa resurser komma från? Istället för att gå över budgeten på vartenda projekt i Varbergs kommun, kan man lägga pengarna på resurser till personer som kommit ur kriminella livet. Ett exempel på ett projekt är simhallen Pingvinen som kostade 84 miljoner kr över budgeten! Lägg dessa pengar att utbilda personer som vill hjälpa före detta kriminella, att få ett bra jobb och lämna sitt gamla liv bakom sig.

Andra åtgärder man kan göra för att hjälpa samhället är att ge polisen mer lön och respekt. Efter alla dessa skjutningar i landet har polisen fullt upp. Jobbar dag och natt men får alldeles för lite i lön. Vart finns respekten mot dem som skyddar Sverige? Utan dem är vi ett oskyddat land!

Vi är trötta på skott och eld. Vi vill gå tryggt på gatorna utan rädsla. Om vi bara försöker kan vi minska de kriminella Sverige. Vi vill inte se en till ung själ tas iväg alldeles för tidigt. Vi kan inte blunda för problemet längre. Det är dags att ni politiker gör något innan det är för sent!

Alice W