Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

All solidaritet med de kämpande hamnarbetarna, skiver insändarskribenterna. Bilden är från Malmö hamn. Bild: Johan Nilsson/TT
All solidaritet med de kämpande hamnarbetarna, skiver insändarskribenterna. Bilden är från Malmö hamn. Bild: Johan Nilsson/TT

Stöd till de kämpande hamnarbetarna

Vänsterpartiet i Falkenberg visar sin solidariet.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

I dessa dagar då grundläggande fackliga rättigheter hotas så är det viktigt för oss i Vänsterpartiet Falkenberg att uttala vårt solidariska stöd till Hamnarbetarförbundet avdelning 4 (Hamn4an) i deras fackliga kamp på Göteborgs containerterminal.

Efter att hamnen privatiserades 2011 så har arbetsköparen APM Terminals gång på gång agerat för att försvåra det fackliga arbetet i hamnen, om detta kan flera fackförbund vittna. Men den stora konflikten just nu handlar om att APM Terminals vägrar att förhandla med Hamnarbetarförbundet trots att de representerar 85% av arbetarna på Göteborgs containerterminal.

Hamnarbetarnas kamp är dels en kamp för grundläggande fackliga rättigheter och en dels en kamp för schyssta arbetsvillkor. Hamnarbetarförbundet avdelning 4 har presenterat följande krav:

· Garantera fackliga fri- och rättigheter

· Respektera rätten till våra jobb

· Hedra ingångna överenskommelser

· Sluta utnyttja sjuka och äldre blixtanställda för att utpressa hamnarbetarkollektivet

· Återupprätta det systematiska arbetsmiljöarbetet

· Följ lagar och avtal gällande semester, föräldraledighet och ansökningar om kompledighet

Dessa krav bör ses som självklara på varje arbetsplats och det är därför en principiellt viktig kamp att stödja för oss i Vänsterpartiet Falkenberg.

All solidaritet med de kämpande hamnarbetarna,

Vänsterpartiet Falkenberg