Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Fira 1 maj hemma i år genom att följa det digitala firandet.
Fira 1 maj hemma i år genom att följa det digitala firandet.

Stå upp för solidariteten

Fira 1 maj digitalt i år.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Varje dag kommer fler och fler nyheter om människor som riskerar att bli uppsagda, som permitteras eller som behöver vård. En tuff och drastisk utveckling som kräver snabb omställning för både enskilda personer och för samhället i stort.

Det blir allt tydligare hur beroende vi är av varandra. Hur viktigt det är med en välfärd som går att lita på och trygga skyddsnät. Vårdpersonal, butiksbiträden, lokalvårdare och lastbilschaufförer är några av de yrkesgrupper som jobbar hårt för att samhället ska fungera. För att sjuka ska bli friska, för att alla ska kunna handla mat och toapapper. Solidariteten sprider sig.

Varje år firar jag 1 maj tillsammans med arbetarrörelsen med demonstrationer, pompa och ståt. I år blir det ett digitalt firande som går att se via socialdmeokraternavarberg.se. Annorlunda men ändå inte. För precis som varje år fortsätter kampen för ett rättvisare samhälle. Där alla får tillgång till vård, demokrati och välfärd. Där klassklyftorna jämnas ut och människovärdet är lika.

Stå upp för solidariteten du med!

Therese Stoltz (S)