Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Pontus Lundahl/TT
Bild: Pontus Lundahl/TT

Spara inte på de längst ned

Ni politiker blir ju gamla ni med.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Socialnämndens besparingar

Kan inte förstå hur man kan fatta sådana beslut som att stänga dagligverksamheten och matsalen på Apelvikshöjd. Kan detta kallas trygghetsboende längre? Vilken trygghet har de som bor där jämfört med oss som bor i vanlig lägenhet på samma område? Gamla tiders ålderdomshem var bättre. Varbergs kommuns hemtjänst som jag har hjälp av gör ett mycket bra jobb och har kompetent och trevlig personal.

När det gäller de besparingar som Erland Linjer tidigare har beskrivit om i HN för att kunna hålla budget bör man nog tänka till lite, besparingar på lägsta nivå drabbar bara brukarna. Var på en utbildning om just detta för ganska länge sedan, men vi fick lära oss att för att få ett bra resultat skall man göra som när man städar sin trappa hemma, man börjar uppifrån.

Att ta bort en tjänsteman eller topp politiker ger större besparing än att ta bort flera personer och verksamhet på lägsta nivån. Det är de som alstrar inkomsterna, de i toppen bara tär.

Ledamöter i Socialnämnden tänk till och gör rätt. Ni blir ju gamla ni med och kan behöva hjälp och möjlighet till aktiviteter.

Låt även den kommunala hemtjänsten vara kvar, vi har valt den av någon anledning och trivs med den. Tänk på personalen de vill ju inte byta arbetsgivare få ett sämre avtal som privatiseringen medför och göra samma jobb för sämre betalt.

Kron