Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Svenska folket. Vilka är de? Bild: Hasse Holmberg/TT
Svenska folket. Vilka är de? Bild: Hasse Holmberg/TT

Som världsmedborgare tillhör väl alla på jorden svenska folket

Människor i kris ska bemötas med hjärtlighet och godhet.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Att ledaren för det rasistiska och inhumana "partiet" SD åker till Grekland och hävdar att Sverige är fullt får mig att hoppas att det finns skäl att fängsla den samme efter den polisanmälning som har gjorts. Dessutom hävdas att svenska folket skulle stå bakom budskapet, vilket gör osanningen så mycket hemskare.

Människor i kris ska bemötas med hjärtlighet och godhet, kunna känna att resten av världen tar emot dem med öppna armar när deras hemland inte klarar av det.

Här är verkligen inte fullt och här pågår inget krig. Möjligtvis kommer det i framtiden bli kris även här, om "partier" som sd får fortsätta sin farliga och rent ut sagt elaka framfart.

Jag önskar att Elsa Beskows karaktär Farbror Blås devis om att bemöta elakhet med godhet hade hjälpt, men här är det nog tyvärr kört. Rasistiska "partier" måste förbjudas så att demokrati och human politik kan få frodas. Och nej, det är inte demokrati att rösta fram ett rasistiskt parti, det är bara farlig idioti.

Öppna gränserna och hantera människor och möt deras behov. Behandla andra som du själv vill bli behandlad. Kärlek övervinner gränser.

Vad känns bra i hjärtat och i magen, att vara snäll eller att vara elak?

Världen kommer att lära sig att hantera att människor tvingas och väljer att flytta, så länge vi har ett positivt och vänligt bemötande.

Jag är världsmedborgare och tillhör svenska folket och Sverige välkomnar er som vill hit.

Britta Uher Larsson

förskollärare, mamma och framtidsoptimist.