Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

STOCKHOLM 20170223Text ur författaren Nils Håkansons roman "Ödmården" liknar inget annat. Romanens berättare, arkivarien, kallar sig själv för "achifarien".Foto: Jessica Gow / TT / kod 10070 Bild: Jessica Gow/TT

Socialdemokraternas hatretorik är grotesk

Det är hög tid för socialdemokratin att ta sig i kragen.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på "Aggressiv nationalism är förödande och avskyvärd"

2018 blev året när socialdemokraterna passerade alla anständighetens gränser. Uppskrämda av opinionsmätningar som spådde att man skulle förlora sin position som största parti till Sverigedemokraterna, verkar man landat i slutsatsen att inga lögner och ingen hatretorik var för grovt för att anses rättfärdigat. Att lista upp alla osanningar och retoriska övertramp som S systematiskt och målmedvetet riktat gentemot SD låter sig inte göras i en kort insändare. Men det kan exemplifieras av en video med Hallands s-märkta riksdagsman Adnan Dibrani. I denna ljuger Dibrani inte bara om att SD vill utvisa alla första och andra generations invandrare, han visar upp krigsbilder av sönderskjutna hus och människor som föses ihop av militär, med en antydning att det är vad SD:s politik skulle leda till. Det är denna aggressiva och fula retorik som Marianne Johansson (S) bygger vidare på i sin insändare. Påståenden om ”nazistiska principer” i våra program är givetvis inte sanna, men än värre är hennes försök att göra en koppling till folkmordet i Srebrenica, och påstå att det skulle vara frukten av en sverigedemokratisk politik. Det är fult, det är ohederligt, det är groteskt. Det är hög tid för socialdemokratin att ta sig i kragen. Det finns ingen vinst i att göra drängstuga av den politiska debatten. Allt det åstadkommer är ett mer polariserat klimat och ökad misstro mellan människor. Sverige förtjänar bättre.

Erik Hellsborn (SD)

Varberg

Kommentar från redaktionen: Filmen som nämns i insändaren är, enligt Socialdemokraterna, en kampanjvideo som fanns på facebook inför valet.

Läs även Adnan Dibranis svar: Nästan komiskt när Hellsborn skriver om anständighet