Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Lilla Apelviken Kåsa strand bad Bild: Annika Karlbom
Lilla Apelviken Kåsa strand bad Bild: Annika Karlbom

Snygga upp vid Kåsa

Vem har ansvaret för denna lilla pärla?

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Jag badar ofta vid badbryggan vid lilla Apelviken (Kåsa). Ett vackert område, promenaden runt Subbe, Kurorten med uteservering relaxmöbler,strandvolley och glasskiosk. En lagom stor badstrand med fina sanddyner, utsikt mot strandpromenaden bort mot fästningen och inte minst vyn över havet.

Så går man ut på bryggan och slås då av ....en badramp som inte används längre men som är avstängd på ett provisoriskt sätt med ett metallräcke på trekvart.

Ytan sydväst om gången ut har elkablar som ligger i dagen, tråkigt stenkross som täckyta. Ogräs tar över mer och mer. Belysningsstolparna blir överväxta och rostar. Det lilla badhuset verkar dock få bra omsorg.

Vem har ansvaret för denna lilla pärla? Är det Kurorten eller Varbergs Kommun?

Varberg ska ju vara känt för sina fina badplatser, men ta hand om dem då.

Jag vet att det har byggts nytt o fint ute vid 5:e vik på Getterön, Pirbadet kostade också en rejäl slant, minst sagt.

Det är mycket folk som besöker denna badplats, både kurortsgäster och andra.Man får höra en del kommentarer, alla är inte så positiva. Det borde inte kosta en förmögenhet att snygga upp här, allt behöver inte vara superflott och jättepåkostat.

Några förslag: Ta bort rampen eller sätt dit en bekväm trappstege. Ta bort de delar av räcket som ligger i samma höjd som marken jämte, de fyller ingen större funktion. Fyll om ytan vid sidan om med andra stora och platta stenar, sådant som tål en storm eller två, kanske ett par stora krukor med växtlighet i, sätt ut några kraftiga soffor, ansa och rensa bort ogräset och till sist måla om belysningsstolparna.

Bengt Bengtsson