Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Skolavslutning är något som barnen ser fram emot, att få klä upp sig, sjunga någon härlig sommarlåt och sedan avsluta med ”Den blomstertid nu kommer”, skriver insändarskribenten. Bild: Henrik Montgomery/TT
Skolavslutning är något som barnen ser fram emot, att få klä upp sig, sjunga någon härlig sommarlåt och sedan avsluta med ”Den blomstertid nu kommer”, skriver insändarskribenten. Bild: Henrik Montgomery/TT

Snuvad på skolavslutningen

Barnen vill ha det som vanligt, vi alla vill ha det som vanligt.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Rolfstorp, Göthrik och Skällinge skola har beslutat att inte ha någon skolavslutning för eleverna i år. Istället ska eleverna sitta i separata klassrum.

Jag vill börja med att bland det finaste som våra barn haft är skolavslutningen och i framförallt den som de haft i Skällinge skola. Det är ett fint avslut på terminen och en härlig start på sommarlovet. Skolavslutning är något som barnen ser fram emot, att få klä upp sig, sjunga någon härlig sommarlåt och sedan avsluta med ”Den blomstertid nu kommer”. Att införa er variant är till att snuva barnen på en väldigt fin tradition.

Vi har precis varit igenom en pandemi där vi alla fått begränsa våra liv och i synnerhet barnen och framför allt de som även periodvis fått ha undervisning hemma. Vi har även ett krig runt knuten som präglar mycket av vår vardag och nu vill barnen och vi alla ha det som vanligt.

Pratade med mina barn och de såg fram emot att få sjunga och ha en vanlig skolavslutning och blev riktigt besvikna när jag berättade att de ska sitta i era klassrum och ha avslut. Min son sa, ”Det spelar ingen roll vad vi säger de bryr sig ändå inte”, kändes ju lite trist. Jag vet också hur mycket mina stora barn tidigare sett fram emot att göra låt för lärarna i 9:an och att få framföra detta för alla. Barnen vill ha det som vanligt, vi alla vill ha det som vanligt.

Jag kräver absolut inte att vi föräldrar ska få vara med, förstår tanken att inte alla har möjlighet att närvara men det får inte utesluta att barnen ska får känna att det är skolavslutning. Att få ha en speciell sista dag och ingen vanlig dag i klassrummet. Man kan absolut göra annorlunda men då får man göra det på ett bra och fint sätt.

I förhoppning om att ledningen på Rolfstorp skola ger ett svar och tänker om så det blir ett härligt avslut på terminen.

Besvikna barn och föräldrar