Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vi sliter och kämpar varje dag för äldres välmående. Dåligt betalt vet ju alla att vi har, men trots det kämpar vi dag och natt, skriver insändarskribenten. Bild: Fredrik Sandberg/TT
Vi sliter och kämpar varje dag för äldres välmående. Dåligt betalt vet ju alla att vi har, men trots det kämpar vi dag och natt, skriver insändarskribenten. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Snälla! Lyssna på oss undersköterskor någon gång

Kommunen vill ta bort vår rätt att lägga ett önskeschema.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Vi arbetar som undersköterskor inom Varbergs kommun. Vi och många fler sliter under dygnets alla timmar för att just din eller någon annans mamma, pappa, farmor, bror eller vän ska få en god vård och omsorg. Även om det är julafton som en vanlig lördagskväll. Vi har i dag möjlighet att lägga vårt eget önskeschema var sjätte vecka som gör att man kan anpassa arbetstiderna bättre efter ens behov eftersom vi arbetar mycket obekväm arbetstid. Nu vill kommunen ta bort vår allas rätt att lägga vårt eget önskeschema. Vi sliter och kämpar varje dag för äldres välmående. Dåligt betalt vet ju alla att vi har, men trots det kämpar vi dag och natt. Jag och mina kollegor är ledsna över att den lilla fördelen vi har kvar ska tas ifrån oss. I dag nåddes vi dessutom av nyheten att Varbergs kommun har så svårt att rekrytera vikarier så till sommaren 2023 ska det införas tre semesterperioder för oss ordinarie personal. Första perioden vecka 23-26 och sista perioden vecka 31-34.

Jag arbetar dag, kväll och helger så jag förlorar så mycket tid med min familj. Nu ska jag ryckas ifrån min rätt att kunna anpassa mitt schema och ska dessutom förlora chans till semester med min familj.

Vi vill ha kvar vår lilla fördel vi har och vi vill inte ha någon semester innan sommaren har börjat eller när sommaren är slut.

Nu får det vara nog, vi är många undersköterskor som kommer lämna Varbergs kommun! Vi är så mycket mer värda än det här.

Ledsna Undersköterskor