Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Vegoburgare får heta hamburgare, skriver insändarskribenten och tillägger att det finns många goda produkter på marknaden. Bild: Janerik Henriksson/TT
Vegoburgare får heta hamburgare, skriver insändarskribenten och tillägger att det finns många goda produkter på marknaden. Bild: Janerik Henriksson/TT

Smart och smarrigt med köttsubstitut

Kanske är barnen bortskämda?

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på ”Falsk stroganoff och "färsiga" soppor” ”Håller med om skolmaten” mfl.

En korv stroganoff av vegetarisk korv får naturligtvis heta så oavsett typ av korv. Precis som en vegoburgare får heta hamburgare. "Köttbullar" av köttsubstitut kan kallas för vegobullar. Smakar det inte gott kan det bero på kocken eller en sämre produkt, visst, men köttsubstitut som fenomen är det inget fel på. Det finns massor av goda produkter på marknaden. Tala med ert eget skolkök om ni inte är nöjda.

Bortskämda barn

Eller så kan man fundera på om man skämt bort sina barn med att allt måste smaka på ett visst sätt och då får man jobba lite grand på det. Självklart smakar inte morots-stroganoff likadant som stroganoff gjort på något annat. Morot är morot, gris är gris, etcetera.

Skolmat inte självklart

Faktumet att man i de flesta länder inte bjuder på någon skolmat alls bör också betänkas. Trots detta har vissa av dessa länder bättre studieresultat än Sverige. Ät nu och låt maten tysta mun.

Pappa Sojafärs

LÄS MER: Varför räknas kötträtter som ”önskekost”?

LÄS MER: Inte klimatsmart att behöva slänga mat

LÄS MER: Kommunen använder vegetarisk mat för att spara pengar