Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Små, små fotspår på Strandpromenaden

Runt fästningen är trafiken på de gåendes villkor och cyklisterna skall ta hänsyn, förklarar läsaren Ingela Karlsson.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

Tog målarfärgen slut?

De små målade fotstegen på Strandpromenaden har nog inte så mycket med Coronapandemin att göra utan är till för att folk skall gå på vänster sida för att möta cykeltrafiken så att respektive trafikant ser varandra. Det hjälper faktiskt där cyklar och gående skall samsas. Om de gående fattar vinken vilket inte alltid är fallet. Runt Fästningen är trafiken på de gåendes villkor och det är klart och tydligt skyltar om detta så där kan de gå som de vill, cyklisterna skall ta hänsyn.

Små målade fötter, om det nu tränger in vilket inte alltid är fallet, borde nog finnas på alla kombinerade cykel- och gångbanor. Hur svårt kan det egentligen vara att gå på vänster sida? Möter man som gående en cykel ser man ju cyklisten i god tid. Kommer man däremot på cykel upp i ryggen på de som promenerar måste man göra sig uppmärksam och ringa på ringklockan. Då skrämmer man antingen halvt livet ur den gående alternativt blir denne fly förbannad.

Om alla samarbetade så skulle det bli så mycket enklare att både cykla och gå i den här stan. Men det största problemet är ändå alla hundar i löpkoppel. Hur många gånger jag passerat en människa i ena ändan på snöret stående och pratande med en bekant på ena sidan cykelbanan medan hunden strövar omkring på andra sidan det vet jag inte. Med kopplet som en snubbeltråd tvärs över. Hur svårt kan det vara att hålla koll på sin hund? En lina över cykelvägen är faktiskt fullständigt livsfarlig.

Ingela Karlsson