Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Betydelsen av att tänka på helheten och långsiktigt för er personals bästa borde vara prio ett, tycker insändarskribenten. Bild: HENRIK MONTGOMERY / TT
Betydelsen av att tänka på helheten och långsiktigt för er personals bästa borde vara prio ett, tycker insändarskribenten. Bild: HENRIK MONTGOMERY / TT

Sluta utnyttja vård- och omsorgspersonal

Sjukskriven personal kostar betydligt mer än friska.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Apropå

artikeln ”Falkenberg går emot hur vårdpersonal vill ta ut sin återhämtning

Nu får det vara nog! Jag läste i HN att nattpersonalen inom vård och omsorg i Falkenbergs kommun har förhandlat fram en extra ledig natt i månaden. Underbart! Det är precis vad personalen inom vård och omsorg behöver, återhämtning och tid att rå om sig själv, efter sitt meningsfyllda, viktiga och tunga arbete. Men vad gör Falkenbergs kommun? De utnyttjar förhandlingen och kortar ner passen med 45 minuter istället för att ge personalen den natts återhämtning de behöver. Hur tänker ni? Handlar allt om pengar för er? Är ni helt empatilösa?

Ni är inte heller så smarta som ni tror, om så är fallet. Sjukskriven personal kostar betydligt mer än friska. Betydelsen av att tänka på helheten och långsiktigt för er personals bästa borde vara prio ett. Inte att spara pengar!

I Varbergs kommun är det inte bättre, där man gjort samma sak. Man går till 22 och börjar 07 dagen efter. Ingen jag känner som jobbar så, somnar före 00 efter ett sådant pass på grund av den tid det tar att varva ner samt stress inför morgondagen. Max 6 h sömn (om en bor nära jobbet) och sen upp och jobba igen. Toppen för hälsan!

Nattpersonalen då? De börjar numera kl 22 istället för 21 och får alltså en timmes kortare pass istället för att få vara ledig en hel extra dag. Detta kallas från kommunens håll för hälsoschema. Att jobba dag/kväll är en del av vårdyrket, absolut, men att göra förutsättningarna så bra och fördelaktiga för personalen som möjligt borde väl vara högsta prioritet (eftersom det speglar hur verksamheten mår och i sin tur hur bra vården blir till vårdtagarna). Hur ska någon våga/orka jobba inom vården när chefer och politiker verkar göra sitt yttersta för att göra äldreboende och andra vårdenheter till oattraktiva och ohälsosamma arbetsplatser? Ni bränner eld från båda sidor av ändarna, hos både dag- och nattarbetare, och pushar gränserna för vad er personal redan orkar med. Och omsättningen av vårdbiträden och undersköterskor på kommunens äldreboenden talar sitt tydliga språk. Ni borde skämmas!

En som har fått nog

LÄS MER: Var är återhämtningen?