Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

De ungdomar som kom hit efter 24 november 2015 är mycket ledsna och oroliga för sin framtid. Bild: JESSICA GOW / TT

Sluta lek med människors liv!

Ingen ska behöva uppleva det här.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Många människor kom till Sverige 2015 för att få ett tryggare liv. Väntan har varit lång och tuff. Under tiden har de studerat och lärt sig svenska. De har också byggt upp sina liv här.

Som reglerna är i dag leker man med deras liv. Alla ungdomar som kom hit före 24 november 2015 får stanna enligt den nya gymnasielagen, som kom till under 2018. De som kom senare som också har studerat och lärt sig svenska lika bra är mycket ledsna och oroliga för sin framtid. Får de inte stanna kan det innebära att de skickas härifrån till ett land där de aldrig bott i, ett land de har inte har någon anknytning till, ingen familj som bor där och dit där de inte har någonstans att ta vägen. Det är fruktansvärt hemskt, ingen ska behöva uppleva det!

Vi anser att lagen ska ändras och istället ta hänsyn till individerna och hur de sköter sig det vill säga om de studerar eller arbetar här. Titta inte på siffrorna på ett papper utan på människorna istället!

Dessutom kommer det inom en snar framtid att saknas människor att anställa, låt därför de nyanlända ungdomarna få möjlighet att ta dessa jobb. De finns ju redan här!

Deltagare på en folkhögskola i Sverige