Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
21 000 undersköterskor. Det är vad kostnaden för värnskatten, familjeveckan och utvecklingsåret räcker till. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Släpp de ideologiska käpphästarna – hoppa på framtidståget

Höstbudgeten väljer bort en fungerande välfärd.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Medlemmarna i Kommunal kräver fler kollegor. Det är vad Sverige behöver! Men det är inte fler kollegor medlemmarna får om vi ser till regeringens höstbudget. Framför välfärden väljer i stället politikerna att avskaffa värnskatten och satsa på den så kallade familjeveckan och det så kallade utvecklingsåret. Satsningar som motsvarar en kostnad på 9 miljarder kronor.

21 000 undersköterskor. Det är vad kostnaden för värnskatten, familjeveckan och utvecklingsåret räcker till. Det motsvarar 22 undersköterskor i Hylte, 92 i Falkenberg och 131 i Varberg. Det betyder alltså att det går att satsa på välfärden. Hur då? Jo, genom att partierna väntar med att manifestera sina ideologiska käpphästar. Därför är den här budgeten felprioriterad!

Medlemmarna i Kommunal kräver en fungerande välfärd. En fungerande välfärd gynnar alla i Sverige. Det är så Sverige blir en tillväxtnation. Hur når vi dit? Jo, genom mer resurser och nytänkande från partierna. Det är dags att rita om kartan! Till hjälp finns medlemmarnas tydliga signal: läget är akut, inte minst inom äldreomsorgen.

Så släpp era ideologiska käpphästar och hoppa på framtidståget där loket är vår välfärd!

Carina Thållén

avdelningsordförande Kommunal Sydväst

Maria Jörmalm Andersson

sektionsordförande Falkenberg

Anne Sjölund

sektionsordförande Varberg

Camilla Gustavsson

sektionsordförande Hylte

Görel Stoltz

sektionsordförande Varberg Regionen