Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Bild: Claudio Bresciani/TT

Skrota stafettläkarna för allvarliga åkommor

Jag har haft en massa olika läkare – hur får man förtroende då?

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Med anledning av prostataproblem. en av folksjukdomarna sägs det. Hur kan urologiavdelningen tro att man som patient vill komma tillbaka hit till Varbergs sjukhus? Jag har undersökts sedan flera år och för varje ultraljuds- och biopsiundersökning så har det inneburit inläggning på sjukhus för urininfektion och andra olägenheter.

Jag har gjort ett antal undersökningar och en massa olika läkare (urologer), hur får man förtroende för läkaren då? Utöver detta har jag kontrollerats via PSA och vid varje tillfälle har det det varit olika läkare som lämnat besked om provsvaren. En del mer påstridiga än andra. När skall urologer lära sig att prata svenska, borde det inte vara ett krav för att arbeta i Sverige? Varje läkare vill göra samma åtgärder, biopsi och ultraljud. Vad är journalen till för nytta?

Om urologiavdelningen vill skapa förtroende mellan patient och läkare så är det på sin plats att skrota ” stafettläkarna” för en så pass allvarlig åkomma som cancer. Varför stafettläkare? (ingen som vill rota i röven?)

När man lämnar PSA-prov tror man som patient att man skall få ett snabbt svar, och vad händer? Jo efter två veckor av väntan så kan man i bästa fall få kontakt med någon sjuksköterska, om man ringer själv och kräver det, som vågar delge resultatet.

Är det så det skall vara? Skall jag som patient oroas i två veckor innan resultatet ges och kräva svaret? Med tanke på våra duktiga labb så är resultatet klart inom två dagar/en vecka.

Lape