Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jas Gripen är ett resultat av vapenindustrin. Bild: Stefan Bennhage
Jas Gripen är ett resultat av vapenindustrin. Bild: Stefan Bennhage

Skrota inte vapenindustrin

Genererar mycket i utveckling.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på ”Skrota vapenindustrin

Tomas du fattar inte riktigt hur mycket vapenindustrin genererar i utveckling, då dessa svenska företag även har civil tillverkning av nödvändiga saker för svenska folket.

Svenska Freds skriver: "Varje år investeras miljardbelopp genom försvarsanslaget till industrin, exempelvis genom satsningar på större vapensystem som Jas Gripen. Dessutom stöds industrin bland annat med PR-satsningar av regeringen och kungahuset samt med exportkrediter. Det vore konstigt om dessa investeringar inte gav några effekter alls på industrin och antal arbetstillfällen. Dock finns det forskning som pekar på att en minskning av vapenindustrin snarare skulle skapa fler jobb genom att resurser som är fastlåsta i stället kan användas till annan tillverkning och utveckling".

Det står att enligt (SOFF) sysselsätts minst 30 000 personer, och ännu fler om man räknar med underleverantörer etc. Om inte vapenindustrin och dess ordrar fanns skulle i dagsläget flera tiotusentals anställda behöva permitteras

Så Tomas läs på innan du snackar en massa goja eller vill du ta ansvar för permitteringarna, sämre BNP, sämre åldrings- och sjukhusvård, barnomsorg mm, för det är just dit vapenskatten går och om inte ger en sämre välfärd.

Benny BenJo Jonsson