Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Efter en picknick i vårsolen hamnar skräpet ofta i en papperskorg där fåglar har fritt tillträde. Bild: Christine Olsson/TT

Skräpigt efter picknicken!

Kommunen måste ge rätt förutsättningar för att hålla rent.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Den värmande vårsolen lockar ut mängder av picknickande Varbergsbor. De flesta sköter sig, plockar upp sitt skräp och lägger det i papperskorgarna. Tyvärr är fåglarna lika flitiga med att tömma papperskorgarna varje morgon i jakt på mat. I bästa fall flyger skräpet runt och förfular våra vackra omgivningar. I sämsta fall hamnar det i havet. Det ser förskräckligt ut varje morgon under sommarhalvåret och vi tidiga flanörer får städa upp skiten.

Nu undrar jag, när ska Varbergs kommun ta ansvar och ta bort de öppna papperskorgarna på de platser där många vill äta? Jag tänker till exempel på södra fästningshörnan, vid Barnens badstrand, nakenbaden och Ankaret, men även vid food trucksen utanför Societén, i Stenbrottet och på torget. Helst skulle stängda sorteringsstationer ställas upp på samtliga platser. I andra hand stängda tunnor, som den som finns vid bryggan ut till Kallbadhuset.

Det duger inte att be medborgarna hålla rent om inte kommunen ger oss ordentliga förutsättningar. Tacksam för svar.

Städtanten