Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Många har nog sett hur fåglar och råttor fått tag i tomkartongerna från papperskorgar och spritt ut dem, skriver insändarskribenten. Bild: Anna Johansson

Skräpet sprider sig på sommaren

Hur är planen för att hålla rent när engångsförpackningarna fyller papperskorgarna?

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Vill gärna att ansvarig för renhållning av gator och grönområden i Varberg svarar på hur mycket tid och pengar som läggs på att tömma papperskorgar och plocka skräp i Varberg. Det är nämligen så, att när det är sommar och varmt tillbringar de flesta sin tid utomhus. Gärna vid havet, i parker och i naturen. Man äter medhavd mat som man köper i engångsförpackningar typ pizzakartonger, salladsskålar i plast, frigolitlådor mm. Eller grillar man på engångsgrillar. Till det dricker man öl, vin, läsk från burkar och flaskor. Mätta och belåtna drar man vidare till någon bar, restaurang eller konsert. Innan dess så försöker en del pressa ner lite av skräpet i de få och minimala papperskorgarna med dekalen "0% skräp" på. (Ironi!!) De rymmer i bästa fall två pizzakartonger. Så då lägger man det på marken, vid papperskorgen, i tron att någon annan kommer och plockar upp det. Detta hinner inte hända innan fåglar och råttor gått lös på förpackningarna och matresterna och spridit ut det på stora ytor. Lite blåst på det, så sprider soporna sig på ännu större ytor. Ja, ni fattar, och jag tror många med mig sett eländet under sommaren.

Någon dag i veckan kommer någon i bil och tömmer papperskorgarna, men alla andra sopor ligger kvar i buskar och snår. Och så fortsätter det under sommaren. Mer och mer sopor! För att inte tala om de som fick campa nere vid friluftsbadet under Hallifornia, som använde buskar och snår till latrin!!! Vore väldigt tacksam för ett svar och en förklaring hur ansvariga tänker när man inte har en fungerande plan för hur man skall hålla rent efter alla konserter och uteliv under sommarmånaderna. Det behöver hållas rent varje dag! Lek med tanken att man under vintermånaderna bara har snöröjning till exempel måndagar och torsdagar?! Spelar ingen roll hur mycket det snöar, måndagar och torsdagar är det som gäller!! Är det någon av de ansvariga för renhållningen som är kvar i Varberg under semestertid? Om ni nu är det, ser ni inte hur det ser ut, tycker ni det är ok?

Håll rent!