Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Alla politiker och anställda fick varsitt exemplar av boken som ingick i satsningen ”Utbildning Falkenberg”. ”Jag har uppfattat att det är en stor bidragande orsak till att våra betygsresultat ökar de senaste åren i kommunen”, skriver Anna Andersson (C). Bild: Ola Folkesson
Alla politiker och anställda fick varsitt exemplar av boken som ingick i satsningen ”Utbildning Falkenberg”. ”Jag har uppfattat att det är en stor bidragande orsak till att våra betygsresultat ökar de senaste åren i kommunen”, skriver Anna Andersson (C). Bild: Ola Folkesson

Skolorganisation för elevernas bästa

Falkenberg är en tillräckligt stor kommun för att ha en högstadieskola i norr, en i söder och en i öst

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på ”Jag accepterar inte att var femte elev misslyckas i skolan”

Jag håller med dig Peter om att vi inte accepterar att var femte elev misslyckas i skolan. Det var därför vi införde satsningen på ”Utbildning Falkenberg”, en plan för förbättrad undervisningskvalitet. Det togs fram av förvaltningen i tätt samarbete med politiken och lanserades på en konferens i januari 2017, där vi båda medverkade. Det togs emot väl av rektorer och pedagoger. Jag har uppfattat att det är en stor bidragande orsak till att våra betygsresultat ökar de senaste åren i kommunen. Det är glädjande och även att arbetet med ”Utbildning Falkenberg” kommer fortsätta även kommande år. Det finns mer att göra och vi kan gemensamt arbeta med denna frågan för elevernas bästa.

Jag håller också med om att införandet av F-6 är ett bra sätt att organisera skolan, så elever får sina först betyg av de lärarna de haft hela mellanstadiet. Det var därför vi började införa F-6 förra mandatperioden. Först ut var Söderområdet läsåret 17/18 och sedan var det Skogstorp-Tångas tur läsåret 18/19. Vi i oppositionen är glada att ni kunde fortsätta det införandet under denna mandatperioden. Vi har stöttat det, som du vet.

Vi i Centerpartiet och Moderaterna har redan tidigare meddelat att vi tycker att vi vill ha kvar Söderskolan, då det är det mest socialt och ekonomiskt hållbara alternativet. Restiderna blir för långa med ert förslag, vi anser inte att våra barn behöver utsättas för mer än en timmes längre restid varje skoldag i tre år. Dessutom är Söderskolan nyrenoverad och väldigt välfungerande lokalmässigt. Vi tycker att Falkenberg är en tillräckligt stor kommun för att ha en högstadieskola i norr (Skogstorp), en i söder (Söderskolan) och en i öst (Apelskolan). I övrigt ser vi ingen anledning att förändra skolorganisationen.

Anna Andersson (C)

2:e vice ordförande i Barn och utbildningsnämnden.