Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Alla som är något naturintresserade förstår att viss skogsavfall skall lämnas kvar efter avverkning, men detta är något helt annat, skriver insändarskribenten. Bild: Annika Karlbom

Skogsavfall överallt i Brunnsbergsskogen

Svarta Havet har blivit en avskrädesplats för grenar och trästumpar.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Det har skrivits mycket om hur skräpigt det ser ut med alla högar med grenar och annat trämaterial, som ligger överallt i hela Brunnsbergsskogen. Alla som är något naturintresserade förstår att viss skogsavfall skall lämnas kvar efter avverkning, men detta är något helt annat. Vid sidan av promenadvägarna ligger meterhöga högar av ris och uppgrävda rötter på många ställen, det ser rent ut sagt för jävligt ut.

Jag skulle vilja dra det så långt att Brunnsbergsskogen blivit tråkig att gå och vara i. Naturupplevelsen har helt försvunnit. Svarta Havet har blivit en avskrädesplats för grenar och trästumpar. Vill man ströva runt i skogen, utanför stigarna, är det i princip omöjligt om man inte vill ramla och slå sig, på grund av allt skogsavfall som ligger överallt. Djupa hjulspår finns kvar efter skogsmaskinerna efter avverkningen av granarna men alla grangrenar ligger kvar i högar.

Röj åtminstone upp vid sidan av gångvägarna och några meter in i skogen, så att det blir trivsamt att gå där igen. Jag tror inte en privat skogsägare till en stadsnära skog skulle fått lämna något sådant här efter sig. Naturligtvis sparar kommunen in en hel del pengar genom att inte röja upp efter sig och att det är det allt detta beror på. Besparingsiver.

Holger