Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

kön är avgörande för vad man väljer och föredrar, så tolkar insändarskribenten SD:s principprogram. Bild: SUVAD MRKONJIC/TT
kön är avgörande för vad man väljer och föredrar, så tolkar insändarskribenten SD:s principprogram. Bild: SUVAD MRKONJIC/TT

Skillnader i kön finns i SD:s principprogram

Ingen jämställdhet och jämlikhet här inte.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Jag hörde och såg fullmäktigedebatten 16/2 angående identitet. Jag har också läst insändarna här i HN angående identitet som flicka eller pojke.

Att SD har bekymmer med könsidentitet kan härledas till deras principprogram angående skillnader i kön. Där står följande: ”På kollektivnivå finns det biologiska skillnader mellan kvinnor och män som sträcker sig bortom det som kan observeras med blotta ögat. I ett samhälle där människor är fria att själva forma sina liv kommer dessa skillnader med största sannolikhet att leda till olikheter i preferenser, beteende och livsval”.

Av detta kan man utläsa att kön är avgörande för vad man väljer och föredrar. Ingen jämställdhet och jämlikhet här inte.

I SD:s ”samhällsbygge” finns ingen plats för flickor och pojkar i samma lag eller att i vuxen ålder ta beslut om könskorrigering.

Marianne Johansson

Socialdemokrat

Varberg