Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Uppenbarligen har de en stor kreativitet och konstnärlig förmåga, skriver insändarskribenten om klottrarna i Falkenberg.  Bild: Martin Örtegren
Uppenbarligen har de en stor kreativitet och konstnärlig förmåga, skriver insändarskribenten om klottrarna i Falkenberg. Bild: Martin Örtegren

Skapa meningsfulla möjligheter för våra klotterkonstnärer

Kanske lyckas man rädda en eller annan från att hamna på glid.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Apropå

”Ishallen i Falkenberg utsatt för klotter”

Läste att det återigen varit någon klottrare i farten och förstört och skapat merjobb för kommunen. Mitt tips för att få bukt på dessa problem är att nyttja klottrarna till att göra vår stad vackrare och mer färgglad.

Uppenbarligen har de en stor kreativitet och konstnärlig förmåga. De behöver bara bli visade hur de kan uttrycka den på ett lagligt och lämpligt sätt.

Kommunen borde bjuda in till ett konstprojekt dit intresserade ungdomar mellan 10 och 20 år kan anmäla intresse. Projektet inleds med att de får en lektion i graffititekniker och i processen för att skapa ett konstverk (idé, skiss, test, genomförande). Därefter blir de indelade i grupper om kanske fyra personer och tilldelade varsin tråkig/sönderklottrad vägg vid viadukter och liknande i staden.

Deras instruktion är att ”skapa ett konstverk som ger människor som går förbi känslan av glädje och trygghet, och kanske även ett skratt eller två”.

Projektet avslutas med en vernissage där kommunen bjuder ut invånarna till en konstvandring i staden. Konstnärerna får stå vid sina konstverk och berätta om sina idéer och varför de valt att utforma väggen på just det sättet.

Ett utmärkt sätt för kommunen att öka sin konst och ungdomarna får synas och få bekräftelse för en bra sak. Kanske lyckas man rädda en eller annan från att hamna på glid till att istället få självförtroende och viljan att läsa vidare till något kreativt yrke.

Bara till att sätta igång Falkenbergs kommun! Ett billigt sätt att hjälpa både våra ungdomar och våra byggnader.

Falkenbergaren

LÄS OCKSÅ: Känd klottrare kan vara tillbaka

LÄS OCKSÅ: Ishallen i Falkenberg utsatt för klotter