Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Viktig Omgivning. Vad tror ni framtidens Varbergsbor vill ha, en vacker strandpromenad i orörd natur eller en som är kantad av betongschabrak och tingeltangel?

Ska Strandpromenaden förstöras?

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

INSÄNDARE. En klok indianhövding sa för länge sedan ”Vid varje beslut skall du tänka sju generationer framåt.”

Framtidens dom blir hård.

Det fanns en gång en Varbergspolitiker som hette Filibert Hvalgren. Han må ha uträttat hur mycket som helst i politiken men vad minns man honom för? Jo, för rivningen av Gerlachska huset. Vad minns vi av Stockholmspolitikern Hjalmar Mehr? Jo, att han ville fälla almarna i Kungsträdgården och att han lät riva mängder av 1600- och 1700-talshus i centrala Stockholm.

Vad kommer man att minnas av Warborn/ Stenkil/ Nilsson? Att de lät förstöra den vackra lugna miljön vid Strandpromenaden? Vad skulle vi helst ha här i Varberg, ett renoverat Gerlachska eller dagens fula tegelbyggnad med ett löjligt litet torn? Vad tror ni framtidens Varbergsbor vill ha, en vacker strandpromenad i orörd natur eller en som är kantad av betongschabrak och tingeltangel? För ni tror väl inte det stannar vid multiparken om den väl byggs? Blir det tillåtet att överträda strandskyddet lär det snart byggas diverse.

Är det rätt mot ungarna att istället för att sätta spaden i marken och bygga anläggningen på Håsten enligt kommunens egen beställda utredning så ungdomarna kan få sin bana närmaste året, så förhalar och förhalar man och försöker sätta strandskyddet ur spel för att tillfredsställa några övermogna gubbskejtare med dolda ekonomiska intressen som vill ha en kommunalt bekostad lekplats på bekvämt avstånd från hemmet.

Resultatet av ärendet kommer att bli ett mycket viktigt vägskäl. Skall strandskydd gälla och strandpromenaden förbli i nuvarande skick eller skall vi släppa loss diverse baksluga ekonomiska intressen som förvandlar den till oigenkännlighet?

Vad tycker ni?

Leif Jönsson