Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Även om SD inbillar sig något annat, så har Varberg under alla tider påverkats av omvärlden och av andra kulturer, skriver Christofer Bergenblock (C). Bild: Annika Karlbom
Även om SD inbillar sig något annat, så har Varberg under alla tider påverkats av omvärlden och av andra kulturer, skriver Christofer Bergenblock (C). Bild: Annika Karlbom

Ska bilder på kallbadhuset också förbjudas?

Många funderar nog över varför SD bara har synpunkter på bildsättningen av kommunens årsredovisning.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på "Inte "brunt" att ifrågasätta islams ställning"

Anledningen till att jag i min förra insändare inte gick in i diskussionen kring att islam skulle ha en ”särställning” i Varberg var för att själva påståendet ingår i det narrativ som Sverigedemokraterna försöker bygga upp kring islam och muslimer. Fake news, extrapolering och polarisering är ju SD:s främsta vapen i denna kamp och den vill jag inte bidra till.

Jag tror nog att de flesta invånare i Varberg ganska lätt genomskådar denna strategi ifrån SD, men jag tror också att många funderar över varför SD bara har synpunkter på bildsättningen av kommunens årsredovisning och inte några som helst synpunkter på innehållet. Det är ju trots allt innehållet i kommunens verksamheter som vi fullmäktigeledamöter har betalt för att styra och följa upp.

Även om SD inbillar sig något annat, så har Varberg under alla tider påverkats av omvärlden och av andra kulturer. Trots att Sverige under andra halvan av 1800-talet genomgick sin allra mest nationalromantiska era så lät man i Varberg uppföra ett kallbadhus i morisk stil med kupoler på hörntornen och i mitten. I analogi med att människor klädda i hijab inte skulle få avbildas i kommunala sammanhang så kanske SD anser att vårt moriskt inspirerade kallbadhus inte heller ska få avbildas framöver?

Personligen så föredrar jag att både byggnader och befolkning även i framtiden präglas av mångfald. Motsatsen kallas enfald.

Christofer Bergenblock (C)

kommunalråd i Varberg