Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Cykelfritt. Runt Fästningen, där det gäller "Ej cykel", kan man verkligen njuta av sin promenad. Bild: Anna Johansson

Skönt att promenera utan cyklister

I vårt nu så "stimmiga" samhälle finns det få ställen som ger denna känslan.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på "Cyklar man klokt så är det inga problem" (4/6).

Jag promenerar ofta på Strandpromenaden, börjar vid Kallbadhuset och fortsätter runt Fästningen. Ibland går jag vidare förbi nakenbaden och ända bort till Kåsa. Runt Fästningen, där det gäller "Ej cykel", kan man verkligen njuta av sin promenad, blicka ut över havet och få en helhetsupplevelse – naturen, havet och ofta också stillhet och lugn. Jag tror att de flesta av de promenerande där vill ha denna upplevelsen. I vårt nu så "stimmiga" samhälle finns det få ställen som ger denna känslan. Därför är det för mig helt rätt att man inte får cykla sträckan Kallbadhuset-Simstadion. Jag tror inte som du, om man skulle tillåta cykling, att alla cyklister har omdöme och skulle hålla gångfartshastighet. Det skulle inte bli bara några som cyklar, nej, hela grupper skulle ju komma cyklande, kanske också med fart!

Det räcker med våra cykelleder utmed havet, och sträckan Simstadion-Kåsa-Apelviken ligger där öppen för cykling, välj den! Låt oss vandrare få ha ett promenadstråk utmed havet, utan cyklister omkring oss. Och på tal om Societetsparken där det finns en blå skylt med påbjuden promenad (vuxen + barn), där är det inte OK att cykla! Det är inte förbud utan påbud, och naturligtvis upp till var och en, men åtminstone jag känner att då cyklar man inte.

Nu till slut önskar jag dig en fin sommar, med både sköna promenader och cykelturer vid havet. Jag tror vi kan enas om att Varberg med sitt underbara läge är fantastiskt, inte bara på sommaren, utan hela året.

Majlie Ekengren